marți, 11 martie 2014

"Ziua portilor deschise" 25-02-2014, la Scoala gimnaziala Mihai Viteazul Calarasi

Marți, 25 februarie 2014, la Școala gimnazială ,,Mihai Viteazul” din Călărași a avut loc ,,Ziua porților deschise”, prilej pentru viitorii elevi ca, alături de părinții și bunicii lor, să cunoască un loc de educație modern, primitor, deschis provocărilor timpurilor actuale.
Cadrele didactice și elevii au prezentat vizitatorilor sălile de clasă, secvențe din activitățile lor didactice sau artistice, rezultatele atelierelor de lucru, competițiile la care au participat și premiile obținute.
Aflați la începutul unui drum lung și frumos, cei prezenți au căutat răspuns la întrebarea: ,,Este aceasta școala potrivită? ” Iar, dacă doresc cunoaștere, învățătură de carte, formarea caracterului, dezvoltându-și, în același timp, opțiunea pentru valori, bunătate, prietenie, toleranță, solidaritate, cu siguranță aceasta este școala căutată!
             Clasa  pregătitoare este o tranziție de la grădiniță la școală.
                Se acordă o mare importanță jocului în grup, copiii sunt încurajați să împartă jucării, să se ajute unii pe alții, să fie un grup unit, să socializeze.
                La școală jocurile sunt mai bine organizate decât la grădiniță, regulile sunt mai riguros respectate.
                Copilul are posibilitatea de a-și exprima opiniile personale , de a coopera cu ceilalți în elaborarea de idei noi în rezolvarea sarcinilor, devenind  mai activ și câștigând încrederea în el.
                Copiii învață  câte o literă de tipar pe săptămână și să numere până la 31.
                În anul școlar 2014/2015 vom avea 4 clase pregătitoare . Copiii vor beneficia de cadre didactice specializate ( Zamfir Georgica, Anghelina Georgica, Alexandru Ion, Șohan Luminița) infrastructură modernă , un program ,, Școală după școală ” cu cercuri  tematice , limbi străine             (  limba germană, limba engleză, limba  franceză ) , pictură , muzică.
             Cu răbdare și perseverență ne dorim să respectăm un program de succes, acela de a face pe copii fericiți, curioși , de a le da libertate investind în ei dorința de ascensiune.
Director,
Prof. TATU ANGELICA